(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
ŘEZY MASCARPONE OD BEDŘIŠKY - POŘAD PROSTŘENO :))
Potřebné ingredience
TĚSTO: 1,5 HRN.POLOHRUBÉ MOUKY 1,5 HRN.CUKR PÍSEK 2 VEJCE 2 LŽÍČKY SODY 2 LŽIČKY KAKAA 1 PR.DO PEČIVA 1 PLECHOVKA ANANASU KRÉM : 1 MASCARPONE 1 POM.MÁSLO NEOCHUCENÉ 2 ZAKYSANÉ SMETANY 2 VANIL.PUDINGI ( HOTOVÉ V KELÍMKU,TAKOVÉ TY SE ŠLEHAČKOU ) 2 VANIL.CUKRY JAHODY...ČOKOLÁDOVÁ POLEVA....PRAŽENÉ MANDLOVÉ LUPÍNKY
Postup přípravy
TĚSTO:
ANANAS ROZMIXUJEME S SE ŠŤÁVOU,PŘIDÁME OSTATNÍ INGREDIENCE A ZAMÍCHÁME.
NALIJEME NA PLECH VYLOŽENÝ PEČÍCÍM PAPÍREM A PEČEME NA 180´C - 30 MINUT.
KRÉM:
ZAKYSANOU SMETANU,MASCARPONE,POM.MÁSLO A VANILKOVÝ CUKR UMÍCHÁME V KRÉM.
KTERÝ NAMAŽEME NA VYCHLADLÝ KORPUS A NAZDOBÍME JAHODAMI,ČOK.POLEVOU A
PRAŽENÝMI MANDLOVÝMI LUPÍNKY
HOTOVÝ MOUČNÍČEK CHLADÍME NEJMÉNĚ 2 HODINKY.
PAK MŮŽEME PODÁVAT....JE TO OPRAVDU SUPER MŇAMKA ...VYZKOUŠEJTE!!!!!
NAŠE BEDRUNKA JE TOTIŽ VYNIKAJÍCÍ KUCHAŘKA,CUKRÁŘKA,VÝBORNÁ HOSTITELKA
A HLAVNĚ SKVĚLÝ A ROZTOMILÝ ČLOVÍČEK :)))
ANANAS ROZMIXUJEME S SE ŠŤÁVOU,PŘIDÁME OSTATNÍ INGREDIENCE A ZAMÍCHÁME.
NALIJEME NA PLECH VYLOŽENÝ PEČÍCÍM PAPÍREM A PEČEME NA 180´C - 30 MINUT.
KRÉM:
ZAKYSANOU SMETANU,MASCARPONE,POM.MÁSLO A VANILKOVÝ CUKR UMÍCHÁME V KRÉM.
KTERÝ NAMAŽEME NA VYCHLADLÝ KORPUS A NAZDOBÍME JAHODAMI,ČOK.POLEVOU A
PRAŽENÝMI MANDLOVÝMI LUPÍNKY
HOTOVÝ MOUČNÍČEK CHLADÍME NEJMÉNĚ 2 HODINKY.
PAK MŮŽEME PODÁVAT....JE TO OPRAVDU SUPER MŇAMKA ...VYZKOUŠEJTE!!!!!
NAŠE BEDRUNKA JE TOTIŽ VYNIKAJÍCÍ KUCHAŘKA,CUKRÁŘKA,VÝBORNÁ HOSTITELKA
A HLAVNĚ SKVĚLÝ A ROZTOMILÝ ČLOVÍČEK :)))
OPRAVDU SKVĚLÉ!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mirkaberkys
(upraveno)
3. 2. 2012, 12:19
Prosím vás, kam přijde ten pudink v kelímku? A dává se i s tou šlehačkou? Může se udělat bez jahod a nebo dá se něčím nahradit?
Petik 74
(upraveno)
9. 2. 2012, 16:04
@mirkaberkys
Miruško,ten puding se dává i s tou šlehačkou do krému. Vše dohromady,zak.smetanu,maskarpone,puding a pom.máslo. Ty jahody jsou jen nahoru na ozdobu,můžete si tam dát to co máte Vy rádi .
mirkaberkys
(upraveno)
9. 2. 2012, 16:07
@Petik 74
Ty jo, to byla blesková odpověď. Děkuji vám moc, zkusíme, jak jsem šikovná.
Petik 74
(upraveno)
9. 2. 2012, 20:47
@mirkaberkys
Držím palečky
mirkaberkys
(upraveno)
14. 7. 2012, 15:36
@Petik 74
Tak jsem řezy dělala až dneska a jsou výborné. Jen příště uberu trochu cukru.
Majollenka
(upraveno)
31. 1. 2012, 21:37
Prave jsem korpus vytahla z trouby - az vychladne, bude se zdobit!
Petik 74
(upraveno)
1. 2. 2012, 13:45
@Majollenka
Moni,tak jak chutnal??????
ivuska93
(upraveno)
28. 3. 2011, 19:52
Tento moučník jsem pekla v sobotu na narozeninovou oslavu. Recept mi dala kolegyně z práce a všem tak chutnal, že jsem se rozhodla, že se tady o recept podělím a ha! Už je tady - zřejmě koluje po celé Ostravě Mně osobně vyhovuje tento styl pečení - všechno pěkně dohromady a výsledek je i přesto luxusní
Petik 74
(upraveno)
29. 3. 2011, 13:32
@ivuska93
Jéééééé to mě tešííííí ....to hned musím naší Bedřišce napsat jak je její recept slavný .....Mi právě taky tohle strašně vyhovuje a proto jsem ho sem dala
ivuska93
(upraveno)
29. 3. 2011, 18:58
@Petik 74
Paní nebo slečna Bedřiška ten recept vymyslela? Pak je opravdu slavná
Petik 74
(upraveno)
1. 2. 2012, 20:08
@ivuska93
jé tak to nevím,ale myslím,že ho kdysi dávno dovezla z doči
11Monča11
(upraveno)
15. 12. 2010, 22:31
chystám se udělat..ale kde koupoím to mascarpone?? a jak t vůbec vypadá???? a co je tedy lepší mascarpone a nebo ten tvaroh?????
Petik 74
(upraveno)
20. 12. 2010, 0:36
@11Monča11
Moni,mascarpone koupíte v tescu,kauflandu,nebo v jiném větším obchodě. A prodává se to v kelímku,je to Italský sýr.A já raději doporučuji mascarpone,než tvaroh!!!!! Moučník je vynikající.!!!!!! Tvaroh není tak jemňoučký a měnítomu moučníku úplně chuť !!!!!!
šumafka
(upraveno)
1. 10. 2010, 11:28
Tak už tuhnou v lednici. Jsem na ně hodně zvědavá ?!
Petik 74
(upraveno)
1. 10. 2010, 14:56
@šumafka
LENI TAK PAK DEJTE VĚDĚT JAKÉ ŘEZY BYLY
šumafka
(upraveno)
1. 10. 2010, 18:10
@Petik 74
Chuťově jsou výbornéééééééééééé, delikatesa! Ale!!!! Nějak mi nechtějí tuhnout, ale možná, že to tak má být. Postříkala jsem je čokoládovou polevou hned na plechu před tuhnutím a to dělá trochu neplechu . Ta poleva mi vodnatí na krému...asi to chce až před podáváním. Ale chuťově vážně nemají chybu...určitě bych nenahrazovala marcarpone ničím jiným, je tam cítit a dává to řezům tu zvláštnost. Takže nedělám naposledy . Moc díky za jednoduchý a prima recept .
Petik 74
(upraveno)
1. 10. 2010, 23:37
@šumafka
Jéje Leni to se má dávat na ozdobu až po stuhnutí !!!! Ale jsem ráda,že Vám moc chutnají ,protože jsou opravdu skvělé
novackova
(upraveno)
23. 9. 2010, 14:02
jdu na to
Petik 74
(upraveno)
23. 9. 2010, 21:21
@novackova
Dáško povedlo se ?????
Petik 74
(upraveno)
23. 9. 2010, 14:03
@novackova
Tak pak se pochlubte Dáši.
arachnos
(upraveno)
23. 9. 2010, 11:11
Dobrý den,vypadá to nááádherně ,jen bych se chtěla zeptat jestli můžu použít něco jiného místo Mascarpone .Děkuji,Jitka
Bankéřka76
(upraveno)
30. 9. 2010, 17:59
@arachnos
Dobrý den Jíťo, doporučuji místo mascarpone ( které mi přijde nesmyslně drahé) použít plnotučný tvaroh. Dělala jsem to taky takto a výsledek byl úplně stejný, ne-li lepší. Jo a než to pokapete čokoládou zkuste tam dát drcené vlašské ořechy - získá to úplně jiný rozměr
Petik 74
(upraveno)
30. 9. 2010, 22:03
@Bankéřka76
AHA VYZKOUŠÍM......NEVÍM,PROTOŽE DĚLÁM HO VĚTŠINOU TAK JAK HO DĚLALA TETA V POŘADU
Petik 74
(upraveno)
23. 9. 2010, 14:02
@arachnos
Je i opravdu výborný ,no zkoušela jsem to místo mascarpone dát ještě dvě pom.másla.Bylo to taky dobré,ale změnila je ta jemná chuť.S tím mascarpone mi to příjde lepší .Vyzkoušejte uvidíte sama .